TÜBİTAK Personel Alımı

TÜBİTAK Personel Alımı, uzman, uzman yardımcısı, araştırmacı, teknisyen ve iş yeri hekimi alımı için başvurularını kabul ediyor. TÜBİTAK memur alımı ile ilgili başvuru formu, tarihleri ve şartları gibi detaylı bilgiler yazımızın devamında bulunmaktadır.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜBİTAK, yayınladığı iş ilanı kapsamında geniş bir uzman personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. TÜBİTAK personel alımı ilanında, araştırmacı, teknisyen, uzman yardımcısı, uzman ve iş yeri hekimi pozisyonlarına alımlar yapılacaktır. Adaylarda aranan başvuru şartları, başvuru formu ve başvuru tarihleri gibi detaylı bilgilere ulaşmak için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, kısacası TUBİTAK, ülkemizde bilim ve teknolojiyi teşvik etmek, yönlendirmek ve popülerleştirmek amacıyla kurulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı bir kurumdur. 1963’te Cemal Gürsel tarafından hükümete danışmanlık yapılması ve milli bilim politikalarına rehberlik edilebilmesi amacıyla kurulmuştur. Başlangıçtaki misyonu bilimsel araştırmaları ve genç bilim insanlarını desteklemek iken, bugün bünyesinde onlarca birim bulundurarak, tarım politikalarının yönlendirilmesinden, Ar-Ge projelerinin desteklenmesine kadar farklı alanları kapsayan bir misyona sahiptir. Bu yazımızda, TUBİTAK güncel iş ilanları, iş başvuru formu, başvuru tarihleri ve başvuru şartları ile ilgili TÜBİTAK personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı haberleri yer almaktadır.

TÜBİTAK İş İlanları

TÜBİTAK personel alımı, ülkemizde bilim ve teknoloji alanında öncü bir kuruluş olma misyonunu sürdürüyor. Ancak son dönemde kurum içinde yapılan tasfiyelerin artması ve çeşitli projelerde, hak etmediği düşünülen kişilerin görevlendirilmesi, kurum içinde tepkilere yol açtı.

TÜBİTAK, bu nedenle 2024 yılına büyük bir önem atfetmekte ve bu kapsamda boşalan kadroları için çok sayıda TÜBİTAK personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı gerçekleştirecektir. İlköğretim mezunu, lise mezunu ve üniversite mezunu adayların başvuru yapabileceği çeşitli kadro ve pozisyonlar TÜBİTAK iş ilanları arasında yer almaktadır. Kurum tarafından son dönemde yayınlanmış olan iş ilanları aşağıda sıralanmıştır.

TUBİTAK Lisans Mezunu Personel Alımı İlanı

Talep şartlarına uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin ilan edildiği yerdeki İl/Şube Müdürlüğü’nden veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuruda bulunabilirler. Gerçeğe aykırı belge sunan ya da beyanda bulunan başvuru sahiplerinin başvuruları geçersiz kabul edilecek, işe alım süreci iptal edilebilecek ve bu durumda Kurumun ve talep sahibi kamu kurumunun yasal işlem yapma hakkı saklı tutulacaktır.

Taleplere başvuru yapacak adaylar arasında, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçerli olup, KPSSP3 60 puanı şartını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuran ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı gibi koşulları yazılı veya sözlü sınavdan önce talep eden kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmekle yükümlüdürler. Bu koşulları belgeleyemeyen veya yanlış beyanda bulunan adaylar nihai listeden çıkarılacak ve sıralamada yer alan diğer adaylar listelere dahil edilecektir.

TÜBİTAK BİLGEM Personel Alımı Yapacak

TÜBİTAK 6 Personel Alımı Yapacak

TÜBİTAK BİLGİ İŞLEM PERSONEL ALIMI

2017 TÜBİTAK Personel İşçi Alımı

TÜBİTAK Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Personel Alımı

TÜBİTAK Personel Alımı Şartları Nedir?

Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla iş gücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir.

Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep sayısının üç katı olacak şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri, işçi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. İş yerine ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici iş gücü talebine işveren tarafından davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz.

Yukarıda belirtilen iş ilanlarının yanı sıra, TÜBİTAK’ın 2024 yılında faaliyet gösteren aşağıdaki birimlere de TÜBİTAK personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı gerçekleştirilecektir. Ayrıca, ilanlara nasıl iş başvurusu yapabileceğinizi de haberimizin devamında detaylı olarak anlattık.

  • Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)
  • Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)
  • Kurumsal İletişim Müdürlüğü (KUİM)
  • İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı (İKB)
  • İdari Hizmetler Daire Başkanlığı (İHB)
  • Mali Hizmetler Daire Başkanlığı (MAB)
  • Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkanlığı (TEYDEB–NGYKC)
  • Marmara Araştırma Merkezi (MAM) – Gebze
  • Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) – Gebze
  • Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) – Ankara
  • Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) – Ankara
  • Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) – Gebze
  • Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE)- Gebze
  • Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) – Ankara
  • Ulusal Gözlemevi (TUG) – Antalya
  • Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) – Bursa

TUBİTAK İş Başvurusu Nasıl, Nereden Yapılıyor?

TÜBİTAK iş ilanları, devletbilgi.com adresimiz ve kurumun resmi internet sitesi olan tubitak.gov.tr üzerinde yayınlanmaktadır. Yukarıda verdiğimiz ilanlara ait başvuru formu, başvuru şartları ve başvuru tarihleri gibi detaylar ilanlara göre değişiklik göstermektedir. İlan bağlantılarına tıklayarak, detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu iş ilanlarını kaçırmamak ve ilk olarak haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeniz yeterlidir. TÜBİTAK, iş başvurusu yapmak isteyen ve güncel iş ilanlarına ulaşmak isteyen vatandaşlar için özel bir sayfa oluşturmuştur. Bu sayfayı ziyaret ederek güncel ilanları görebilir ve sisteme üye olarak iş başvurusu yapabilirsiniz. İlgili sayfa aşağıda verilmiştir.

Planlanan TÜBİTAK personel alımı ilanıyla ilgili olarak başvuru formu, başvuru şartları, ve başvuru tarihleri gibi ayrıntılı bilgileri sizlere aktardık. Konuyla ilgili sorularınızı, sorunlarınızı ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzde paylaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Personel Alımı 2024

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir