E Devlet Şifresi Nasıl Değiştirebilirim?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

E Devlet şifresini nasıl değiştirebilirim?

E Devlet,bir çok devlet hizmetinin İnternet ortamına taşınması aynı zamanda vatandaşın istediği her yerden istediği anda ilgili işlemlerinin yapılmasını sağlayan kamu hizmet portalı.

E Devlette yapılan tüm işlemler hukuken şahsın kendisine bağlar.Yani e devlet üzerinden yapılan tüm işlemlerden sisteme T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapan şahıs sorumludur. E Devlet şifresini yüksek gizlilik ile saklamak gerekiyor. Şifre kesinlikle  ikinci yahut üçüncü kişilerle paylaşılmamalı.Belirli zaman aralığında da e-devlet şifresini mutlaka değiştirmek gerekiyor.

E Devlet Giriş Şifresi Nasıl Değiştirilir?

E-Devlet-Sifre-Degistirme

E-devlet şifrenizi değiştirmek için öncelikle T.C. Kimlik numaranız ve halen kullanmakta olduğunuz E Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor.

E-Devlet-Sifresi-Nasil-Degistirilir

Sisteme girdikten sonra sitenin sağ üst köşesinde  bulunan Adınız ve Soyadınızı tıklayın.Yukarıdaki resimde de gördüğü gibi,ok işaretini tıkladıktan sonra açılan küçük pencerenin sağ alt köşesindeki ”Şifremi Değiştir” linkini tıklayın.

E-Devlet-Giris-Sifresi-Nasil-Degistirilir

Yeni açılan sayfadan E-Devlet Şifrenizi değiştirebilirsiniz… Yeni şifrenizi belirlerken mutlaka aşağıdaki kurallara uygun olması gerekmektedir:
Yeni e-devlet şifreniz en az 8 karakterden oluşmalıdır. Yeni şifreniz tamamen rakamlardan ya da tamamen harflerden oluşamaz.Yeni şifreniz T.C. Kimlik numaranız ya da doğum yılınızı içeremez. Yeni şifreniz en son kullandığınız üç şifreden farklı olmalıdır.

E Devlet Şifresi Nasıl Değiştirebilirim?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir