Engelli raporunun alınabilmesi için gerekli olan bazı durumlar olduğundan engelli sağlık kurulu raporu nasıl alınır? Konusunun iyi şekilde bilinmesi gerekir. Bunun için de Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş olan hastanelere başvurmak ve buralarda muayene olmak gerekir. Muayenenin uzman doktor tarafından yapılması önemlidir. Muayene bittikten sonra ise muayene sonuçlarının sağlık kurulunda değerlendirilmesi gerekmektedir.
Değerlendirilmesi yapılan muayene sonuçlarına göre kişiye rapor verilir. Tedavi edilmesi mümkün olan hastalar için süreli olarak tedavi edilmesi mümkün olmayan hastalar için ise süresiz olarak rapor verilir. Kişilerin rapor alabilmesi için belirlenmiş olan şartlar vardır ve bu şartlarla uyum sağlayan kişiler rapor alabilir.
İçindekiler
Engelli Sağlık Kurulu Raporu İçin Şartlar Nelerdir?
İlk olarak kişileri bilmesi gereken ve öncelikli şart olan T.C vatandaşı olmayan kişilerin başvuru yapamamasıdır. Engel yüzdesi ise %40 ve üzerinde olmalıdır. Bu şartlara uyan kişiler rapor alabilir. Yani engelli sağlık kurulu raporu için aranan şartlar nelerdir? Konusunda kişilerin bu öncelikleri bilmesinde fayda vardır. Engelli raporu alan kişiler tanınan sosyal haklardan faydalanabilir. Raporu almak için hastanın rahatsızlığı ile ilgili olan polikliniğe gitmesi gerekir.
Kişide farklı hastalıklar varsa bunun için de ayrı olarak diğer polikliniklere gitmesi gerekir. Muayene öncesinde ise kişinin Sağlık Kurulunda başvuru belgesi alması önemlidir. Çünkü muayene sonrasında bu belge kurula teslim edilmektedir. Engelli raporu veren hastaneler hangileridir? Konusunda kişilerin detaylı olarak bilgi alması ve raporu almayı düşündükleri hastane ile iletişime geçmesi gerekir.
Milletvekilleri Ne Kadar Maaş Alıyorlar?
Devlet Memurları Siyasi Partilere Üye Olabilir Mi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Ücreti Nedir?
Kişilerin almak istedikleri engelli sağlık raporu için belirlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen hastanelere gitmesi gerekir. Bu nedenle devlet hastaneleri ve özel hastanelerde rapor alınabilir. Sağlık Bakanlığına bağlı olan birinci basamak sağlık kuruluşları ücret talep etmemektedir.
Özel hastaneler ve Üniversite hastaneleri rapor için ücretler belirlemektedir. Bu da hastaneden hastaneye farklılık oluşturarak her hastanede farklı ücretler söz konusu olmaktadır. Engelli sağlık kurulu raporu ücreti nedir? Konusunda hastaneler arasında farklılıklar olabilmektedir.