Genellikle, bu tür bir formun amacı, kişinin sağlık durumu hakkında bilgi toplamak ve bu bilgileri değerlendirmek içindir. Formun nasıl doldurulacağı, formun tasarımına ve içeriğine göre değişebilir. Ancak, genel olarak, aşağıdaki adımları izleyerek bir “Kişisel Sağlık Bilgi Formu Doldurma nasıl yapılır? yazımızın detaylarında bulabilirsiniz.
İçindekiler
Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nedir ?
Kişisel Sağlık Bilgi Formu, insanların genel sağlık bilgilerini içeren ve belirli alanlarının doldurulması gereken bir belge olarak bilinir. Bu form, Sürücü Olur Sağlık Raporu, Yivsiz Tüfek Bulundurma Sağlık Raporu gibi birçok sağlık raporu başvurusu öncesi vatandaşlar tarafından doldurulması gerekmektedir.
E-Devlet Üzerinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu Nasıl Doldurulur?
İlk olarak T.C Kimlik numaramız ve şifremiz ile uygulamaya giriş yapıyorsunuz. Daha sonra, sağ üst köşedeki arama sekmesine tıklayarak Kişisel Sağlık Bilgi Formu yazarak formu E-devlet uygulamaları arasında arıyorsunuz.
Aşağıda gördüğünüz gibi “Kişisel” kelimesini arattığımızda en üst sırada Kişisel Sağlık Bilgi Formu çıkmaktadır.
Hizmete Git linkine gitmeden evvel, güvenlik kodunun sağ tarafındaki butona dokunarak kodu kopyalayarak hafızaya alınız.
Kopyaladığımız güvenlik kodunu aşağıdaki resimde gösterdiğimiz yere yapıştırıyorsunuz, eğer problem oluşuyorsa ise normal olan düz yöntem ile güvenlik kodunu yazarak “Doğrula” butonuna tıklıyorsunuz.
Güvenlik kodu doğrulama ekranından sonra tekrar başa dönme problemiyle karışılaşılıyorsa,
Bu eşikte, sonraki sayfaya geçmiyor ve birinci sayfaya geri dönüyor ise , uygulamadan çıkarak tüm sayfaları kapatınız. turkiye.gov.tr adresini tarayıcıyla tekrar açınız. Sayfanın sağ üst tarafında bulunan Masaüstü görüntülüme seçeneğini tıklayınız. Sayfanın görünümü, çok daha küçük olacaktır fakat ilk sayfaya dönme sorunuyla karşılaşılmayacaktır.
Kişisel Sağlık Bilgi Formu Yeni Başvuru ekranı yukarıdaki şekilde karşınıza çıkacaktır.
Öğrenim Durumu, Meslek, Okulu/Sınıfı
Öğrenci ise okulu-sınıfı bölümü zorunlu olarak doldurma değildir.
Kişiye Ait Bilgi Formunda Genel Bilgiler bölümünde yer alan “Öğrenci ise okulu-sınıfı” bölümünün, öğrenci olmayanların doldurulması zorunlu değildir.
Bu kısmı rastgele veriler girerek atlayabilirsiniz.
Geçirilen Hastalıklar bölümü
Tüm sorular bittikten sonra, cevaplarınızı kontrol etmeniz için bir ekran gelecektir. Eğer cevaplarınızı doğru vermediyseniz Güncelle düğmesine TIKLAMAYIN!
Çıkan ekranda aşağıya kaydırarak verdiğiniz cevaplarınızı kontrol ediniz.
Sayfanın sonunda çıkan verdiğim bilgilerin doğruluğunu onaylıyorum kısmından başvur butonuna tıklayınız.
Son aşamada Kişisel Sağlık Bilgi Formu başvurunuzu tamamladınız. Başvuru formunu .pdf formatında dilerseniz telefonunuza indirebilirsiniz.
Sağlık raporu için başvuracağınız doktor tarafından sistem üzerinde formunuzu görüntüleyecektir. Bu sebep ile, doldurduğunuz formun çıktısını almanıza lüzum yoktur.
Kişiyesel Bilgi Formunu doldurmak zorunlu mu?
Türkiye’de 18 yaşından küçük çocuklar için kişisel sağlık bilgi formu doldurmak zorunlu değildir. Ancak, hekimin gerekli görmesi halinde veli ya da vasisi tarafından kağıt ortamda elle doldurulması gerekebilir.
01/01/2020 tarihinden itibaren tüm sağlık raporları yalnızca elektronik ortamda tanzim edilmektedir. Bu nedenle, Yivsiz av tüfeği ruhsatı için de başvurularda kişisel sağlık bilgi formu doldurulması zorunludur. E-devlet ehliyet yenileme formu olarak bilinen form, aslında kişiye ait bilgi formudur ve ehliyet yenileme öncesi gereken sürücü olur sağlık raporu için de bu formu doldurmanız gerekmektedir.
Eğer kişisel sağlık bilgi formu hata veriyor ise, en sık sebebi E Devlet sistemi kaynaklı olabilir. Bu durumda, aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önerilir:
- E-Devlet uygulamasına cep telefonundaki uygulama üzerinden değil, Google Chrome veya Safari tarayıcısı ile girin.
- Google ile Google Chrome farklı şeylerdir. Chrome tarayıcısını kullanın.
- iPhone telefonunuza yüklü Safari tarayıcısı da bazen sorun yaşayabilir. iPhone kullanıyorsanız Chrome tarayıcısını kurup deneyin.
- Android ve iOS telefonunuzdan giriş yapamıyorsanız, muhtemelen güvenlik güncellemeleriniz eksik veya işletim sisteminiz eskidir. Bu durumda, laptop veya masa üstü bilgisayar ile giriş yapınız.