E-Devlet şifresiyle veya Gazi Üniversitesi UBGUP üzerinden SRC belgesi sorgulama nasıl yapılacağını yazımızdan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.
SRC Belgesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ticari taşımacılık yapan her bireyin alması zorunlu olan bir belgedir. Bu belge, sürücülerin mesleki yeterliliklerini kanıtlamalarını sağlar. Belge sürücülerin araçlarını düzgün ve güvenli bir şekilde kullanabildiklerini, yolculuk sırasında güvenliği sağlamayı ve trafik kurallarına uymayı bilmelerini garanti eder. Ayrıca, Belge sahipleri, ticari taşımacılık yaparken sürücülerin güvenliğini, yolculukların hızını ve maliyetlerini optimize etmelerine olanak tanır. Bu sayede, SRC Belgesi sahibi sürücüler daha hızlı ve verimli bir şekilde ticari taşımacılık yapabilirler. Bu yüzden, Belge, ticari taşımacılık yapan herkes için oldukça önemlidir.
SRC belgesi, ticari taşımacılık yapan her bireyin alması gereken, Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen bir mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belge, SRC1, SRC2, SRC3, SRC4 ve SRC5 olmak üzere beş farklı çeşitte bulunur. Ancak, belgenin alınmasında muafiyet durumları bulunmaktadır. Örneğin, 2003 yılından önce ehliyet belgesi alan kişiler sınavsız olarak belge alabilirken, bu tarihten sonra ehliyet belgesi alanlar öncelikle kurslarda gerekli eğitimi almalı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan sınavda en az 60 puan almalıdır.
İçindekiler
SRC Belgesi alım koşulları
SRC Belgesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ticari taşımacılık yapan bireylerin almaları gereken bir mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belge, ticari taşımacılık işlemleri yaparken gerekli olan bilgi, beceri ve yeterliliği gösterir. belge almak için öncelikle ehliyet belgesi sahibi olmak ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenen kursları tamamlamak gerekmektedir. Daha sonra, Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenen bir sınavda en az 60 puan almak gerekmektedir. 2003 yılından önce ehliyet belgesi almış olanlar sınavsız olarak belge alabilirler.
Gerekli olan eğitimler
SRC Belgesi için gerekli olan eğitimler, Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan kurallara göre düzenlenir. Bu eğitimler, sürücülerin mesleki yeterliliklerini arttırmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Belge için gerekli olan eğitimler arasında; sürücü eğitimi, yolculuk planlaması eğitimi, yolculuk hızı ve maliyetlerini optimize etme eğitimi, güvenliği sağlama eğitimi, trafik kurallarına uymayı öğrenme eğitimi, araç kullanma eğitimi, müşteri hizmetleri eğitimi gibi konular yer almaktadır. Bu eğitimler, sürücülerin mesleki yeterliliklerini arttırmak ve ticari taşımacılık yaparken daha güvenli ve verimli hizmet verebilmelerini sağlamak için önemlidir.
SRC belgesi başvurusunda bulunmuşsa ve başvurunuzun durumunu merak ediyorsanız, veya daha önce çalışmış olduğunuz iş yeri adınıza belge başvurusunda bulunduysa ve adınıza çıkmış herhangi bir belge var mı merak ediyorsanız, belge sorgulama işlemi gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır. Peki nasıl yapılır? İki farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz: E-Devlet Kapısı üzerinden ve Gazi Üniversitesi UBGUP sistemi üzerinden. Bizim önerimiz, bilgi edinmenin en kolay yolu olan ve ilerleyen zamanlarda herkes tarafından kullanılacak olan E-Devlet Kapısı sistemidir.
Öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Eğer henüz bu şifreye sahip değilseniz, T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir kimlik veya ehliyetle herhangi bir PTT şubesine giderek 6 TL ödeyerek kısa sürede elde edebilirsiniz. Daha sonra aşağıdaki bağlantıdan E-Devlet SRC belgesi sorgulama linkine tıklayarak kendiniz için herhangi bir belge var mı veya belgenizin durumunu öğrenin.
E-Devlet SRC Belgesi Sorgulaması için TIKLAYINIZ
Bu yazıda, e-devlet şifresi kullanarak SRC belgesi sorgulama hakkında bilgiler verdik. Eğer konuyla ilgili sorularınız, sorunlarınız veya görüşleriniz varsa, yorum bölümünden bize iletebilirsiniz.